Film o Tomi Zdravkoviću “Toma” će svoju svjetsku premijeru imati 20. avgusta na Filmskom festivalu u Sarajevu

Radio Titograd

15.08.2021, 17:05h

2 min

Foto: Instagram

Koliko sjećanja staje u san? Koliko sjećanja staje u pjesmu? Koje su pjesme veće od života?

Tajna odgovora na ova pitanja krije se u novom u filmu reditelja Dragana Bjelogrlića „Toma“ koji, kao koproducenti, zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, a čiji je prvi trejler objavljen prije nekoliko dana, prenosi RTS.

Film “Toma” prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji.

image

FOTO: PROMO/ALEKSANDAR KUJUčEV

Kako su nastale “Dotakô sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana” i “Tužno leto” i zašto je morao „dobro da se zaprlja“ kada piše stih – opisali su scenaristi filma Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.

Kako je Toma Zdravković volio, patio, bježao i ponovo se vraćao svojoj duši dočarao je Milan Marić u glavnoj ulozi, dok je lik pjevačice raskošnog glasa Silvane Armenulić povjeren Tamari Dragičević.

image

FOTO: PROMO/ALEKSANDAR KUJUčEV

Ipak, Toma je bio ton, stih i melodija, a sve to nam u filmu donosi kompozitor i producent Željko Joksimović.

U ulogama onih koji su činili njegov život gledaćemo Petra Benčinu, Milana Kolaka, Sanju Marković, Andriju Kuzmanovića, Milenu Radulović, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

 

image

Foto: Internet

-Foto: Internet

 

Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest mjeseci u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od dvesta ljudi, koje su predvodili izvršna producentkinja Nataša Višić, koreditelj Zoran Lisinac, direktor fotografije Goran Volarević, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković i kostimograf Boris Čakširan.

Film “Toma” će svoju svjetsku premijeru imati 20. avgusta na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok će već sjutradan 21. avgusta otvoriti Festival filmskih susreta u Nišu.

Izvor:RTS

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

29.01.2023. u 23:42h

Titogradske vijesti, top2

29.01.2023. u 23:04h

Titogradske vijesti, top2

29.01.2023. u 21:45h

18.01.2023. u 22:17h

18.01.2023. u 22:17h

Skip to content